Študija o učinkovitosti oglasov razkriva, da nativni oglasi prinašajo več pozornosti in dvigujejo prepoznavnost blagovne znamke pred tradicionalnim bannerskim oglasom.

Laboratoriji Sharethrough / IPG Media so anketirali 4.770 potrošnikov in uporabili najnovejšo tehnologijo za sledenje očesom, da bi ocenili pozornost 200 potrošnikov, da bi bolje razumeli vizualno pozornost in stališča uporabnikov za nativne oglase v primerjavi s standardnimi oglasi.

Native oglasi so opredeljeni z oblikami oglaševanja, ki so skladni z obliko, slogom in glasom platforme, v kateri so prikazani. Glavne socialne medijske platforme, kot so Twitter, Facebook, Foursquare in Tumblr, so svoje monetizacijske strategije osredotočile na te nove oblike spletnih oglasov. Najbolj priljubljeni spletni založniki vse bolj uveljavljajo te nove »avtorske« oblike oglasov, da bi povečali učinkovitost oglasov in izboljšali uporabniške izkušnje. Kontrolirani eksperiment IPG Media Lab / Sharethrough je uporabljal nativne oglase in standardne pasice za promocijo oglaševalskih akcij iste blagovne znamke na najvišjih spletnih izdajateljih.

Ključne ugotovitve:

• Potrošniki so domače oglase gledali 53% pogosteje kot prikazne oglase.
• Za 25% več potrošnikov je bilo predvideno, da na običajne umestitve oglasov (najpogostejša uredniška oblika oglasa) gledajo kot na prikazne oglasne enote.
• Native oglasi so dosegli 18-odstotno višjo stopnjo nakupa in 9-odstotno dvigovanje za odzive na afiniteto blagovne znamke kot pasice.
• 32% vprašanih je reklo, da je avtorski oglas »oglas, ki bi ga delil s prijateljem družinskega člana« v primerjavi z le 19% za prikazne oglase.
• Nativni oglasi so bolj vizualno zanimivi kot tradicionalni prikazni oglasi.
• Študija je pokazala, da je vidna pozornost uporabnikov očitno boljša za avtorske oglase kot za standardne pasice.

Vir : https://www.sharethrough.com/resources/in-feed-ads-vs-banner-ads/